ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/07/2002 | 08:24 | מאת: גב

עשיתי לבתי ספירת דם לאחר שהייתה חולה מספר ימים עם חום והקאות (הבדיקה נעשתה 5 ימים אחרי שהבריאה) וקיבלתי את הערכים HEMOGLOBIN- 10.30 HEMATOCRIT - 32.40 MCH- 23.70 MCHC- 31.80 PLATELETS - 500/000 BOSINOPHILS- 3.5 כל שאר הערכים תקינים והם בתוך הסקלה. בתי בת 7 חודשים ונולדה כ- 5 שבועות לפני הזמן. מה הבעיה ואיך לפתור. אם יש בעית ברזל האם לתת כבד ? בשר? עדשים? מה אפשר לתת בגיל זה? בנתיים היא יונקת אוכלת תמ"ל, ירקות ופרות בלבד נא עזרתך תודה

שלום לך! א. חשוב להקפיד להמשיך ולקחת את תוספי הברזל תוך התייעצות לגבי המינון עם הרופא. ב. בגיל 7 חודש אפשר להתחיל לתת בשר עוף טחון או עדיף הודו אדום טחון המכיל יותר ברזל. כבד לא הייתי נותנת על בסיס יומיומי אלא פעם או פעמיים בשבוע. עם קטניות מומלץ לחכות (מה גם שתרומת הברזל אינה רבה כזו שבבשר). ג. כעיקרון - להתייעץ אם הרופא לגבי סיבת האנמיה כדרך לפתרונה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית