בטטה כסביה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/12/2008 | 14:51 | מאת: נמי

היי :) רציתי לדעת האם בטטה כסביה או בשמה הנפוץ יותר ארטישוק ירושלמי נחשב כירק או כפחמימה? קראתי באינטרנט שהוא מכיל את אותן הקלוריות כמו של תפוחי אדמה אבל לא את אותה כמות הפחמימות.. בבקשה תעשו לי קצת סדר!! האם בארוחה להחשיב את זה כפחמימה?? תודה נמי

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2008 | 19:30 | מאת: דנה ויינר

שלום נמי, ארטישוק ירושלמי נחשב לפחמימה ולא לירק. יש בו ב- 100 גר'- 75 קק"ל, כ- 17 גר פחמימות והרוב דו סור וחד סוכרים, מעט עמילן וכ- 2 גר סיבים תזונתיים. תפו"א מכיל כמות זהה של קלוריות ופחמימות, אך רוב הפחמימות שבתוכו הינן עמילן. מבחינה תזונתית, עדיף תפו"א עם קליפה, אך אפשר לגוון עם ארטישוק ירושלמי בתור מנת פחמימה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית