תחליפים לכדורי ברזל FOLEX

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2002 | 20:45 | מאת: אורנה

אני בת 42 ולאחר נתוח בבטן .לאחר הניתוח ירד ההמוגלובין ל10.4 והומלץ על שמוש בגלולות מסוג פולאקס פעמיים ביום . הגלולות עושות לי הרגשה לא טובה בעיקר בפעילות מעיים . שאלתי היא האם ניתן בעזרת מזון או תוספיו להגביר את רמת הברזל בגוף ללא הגלולות ? איזה תוספי מזון הינם שווי ערך ל2 כדורים ליום? בברכה אורנה

30/06/2002 | 13:12 | מאת: ליטל להב

שלום אורנה כפי שכבר כתבתי כאן פעמים רבות, כאשר יש חסר תזונתי ברמת הויטמין או המינרל, התיקון חייב להעשות ע"י מתן תוסף. במילים אחרות, יהיה קשה מאוד ואולי אף בלתי אפשרי, לקבל מהמזון את אותה כמות ברזל שיש בתוסף, מה גם שספיגת הברזל האקסוגני היא נמוכה מאוד. עלייך למצוא תכשיר ברזל אחר, ויש רבים. התייעצי באיש מקצוע. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית