שאלה לדנה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום האם מבחינה תזונתית הלחם עדיף על תחליפו? האם פיריכיות אורז זה מוצר בריא? או כל תחליף לחם אחר? ומה החסרונות של תחליפי הלחם ובעיקר פריכיות האורז לעומת לחם קל מקמח מלא? מה עדיף?
שלום לאה, ללחם ותחלפיו אין יתרון או חסרון אחד על פני השני, לפחות לא הבדלים משמעותיים, לכן הם מוגדרים כתחליפים. ברור שלחם לבן לא שווה לפריכיות אורז ולחם שיפון לא שווה לפיתה מבחינה תזונתית. כאשר מסתכלים על תחליפי לחם צריך לראות מה מקבלים עבור אותו ערך קלורי, מבחינת ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. בין לחם לפריכיות אורז, תלוי איזה סוג משווים, מה משביע אותך יותר ומה נותן לך הרגשה כללית טובה יותר. אם יש לך שאלה ספציפית, תכווני אותי יותר. בברכה, דנה
שלום דנה אני ינסה לחדד את השאלה שלי אני אוכלת לחם קל מקמח מלא שבפרוסה יש 34 קלוריות. ובפריכיות אורז, לפריכית 30 קלוריות, אין בו סיבים תזונתיים כמו בלחם, והוא לא משביע אותי כמו הלחם. אבל השאלה שלי היא האם בפריכיות יש את כל התועלות שבלחם? כי מבחינה קלורית זה חסכון קלורי קטן אבל האם הוא בריא כמו הלחם? או שרק לחם עשיר ביתרנות בריאותיות?