סיבים תזונתיים כתרופה לטחורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/01/2002 | 19:12 | מאת: shoshi

היי, יש לי בעיה קצת ארוכה....מקווה שזה לא נורא... אני סובלת מ...טחורים. אומנם לא סבלתי מעולם מעצירות, אך אני מעוניינת להבטיח שפעילות המעיים שלי תהייה סדירה ושהיציאות יהיו רכות ומסודרות ולכן אני אוכלת כמות מכובדת של דגנים מחיטה מלאה וסובין (כארוחת בוקר וערב). את הדגנים אני אוכלת עם יוגורט (דנונה). עברתי טיפול כירורגי בטחורים (קשירה ולא ניתוח), אך כבר לאחר חודש המצב שב לקדמותו, כך שלדעתי אין ספק שמקור הטחורים אצלי אינו קשור בפעילות המעיים. כמובן שאינני רוצה להחמיר את המצב עם עצירויות וכו', לכן אני ממשיכה עם הסיבים. נאמר לי שייתכן וכמות הסיבים הרבה שאני אוכלת (והעובדה שרובה מורכבת מדגנים) יכולה בעצמה להפריע, מה גם שאני מערבבת זאת עם דנונה שיכולה לגרום לחומציות בקיבה ולכן אני בעצם מחמירה את ה"יציאה". לכן אני בעצם שואלת מהי הכמות המומלצת של סיבים (אני אוכלת 12 ג' ביום) והאם עדיף לא לערבב זאת עם יוגורט... (דרך אגב, אני דואגת לשתות המון...כ-4 ליטר ביום) קצת פרטים אישיים...אני בת 23 ומלבד בעייה זו אני בריאה לחלוטין. המון תודה...

שושי שלום! נתחיל בכך שגם אני איני מתרשמת שבעית הטחורים נובעת מהרגלי התזונה שלך. בכל זאת, לפי תאורך, מספר עצות בנושא יכולות לסייע: 1. כמות הסיבים המומלצת ליום היא עד 35 גר' ואת צורכת פחות מכך. 2. ליציאות רכות ומסודרות מומלץ לצרוך סיבים משני סוגים - מסיסים אשר מקורם בקליפות פרי וירק וכן קטניות ושיבולת שועל. בלתי מסיסים אשר מקורם בסובין חיטה ודגנים מלאים אחרים. את כרגע משתמשת בעיקר בבלתי מסיסים ורצוי להוסיף מסיסים לתפריט. 3. לסברה שליוגורט השפעה מזיקה אין כל בסיס, להיפך, הוא תורם לאוכלוסיית חיידקים בריאה במעי הגס. 4. ייתכן ושינוי פיזי של אופן "הישיבה" בשרותים יסייע בהפחתת הלחץ המופעל על האזור הכואב... נועה

10/01/2002 | 19:09 | מאת: shoshi

היי נועה, תודה רבה על ההתייחסות המהירה.... יש לי שאלת הבהרה קטנה: אני אוכלת 2 מנות של דגנים מחיטה מלאה וסובין ביום (סה"כ 60 גר' דגנים שמתוכם, לפי הכתוב על האריזה, 12 גר' הם סיבים תזונתיים). איך אני אמורה להכניס לתפריט היומי עוד מנה שיהיו בה עוד 23 גר' סיבים תזונתיים לפחות....??? לפי החישוב של 35 גר' סיבים ליום אני אגיע לכמות אדירה של אוכל וקלוריות....כמה אני יכולה לאכול ??? האמת היא שצוחקים עליי בבית ואומרים שאני כבר נראית כמו סיב תזונתי... ועוד מתברר שאני לא אוכלת מספיק. : - ) (ד.א. אני לא מכירה עוד מישהו שאוכל כמות קרובה אפילו למה שאני אוכלת) תודה שוב....

09/03/2002 | 23:42 | מאת: david

shoshi כתב/ה: > > היי, > יש לי בעיה קצת ארוכה....מקווה שזה לא נורא... > אני סובלת מ...טחורים. אומנם לא סבלתי מעולם מעצירות, אך אני > מעוניינת להבטיח שפעילות המעיים שלי תהייה סדירה ושהיציאות יהיו > רכות ומסודרות ולכן אני אוכלת כמות מכובדת של דגנים מחיטה מלאה > וסובין (כארוחת בוקר וערב). את הדגנים אני אוכלת עם יוגורט (דנונה). > עברתי טיפול כירורגי בטחורים (קשירה ולא ניתוח), אך כבר לאחר חודש > המצב שב לקדמותו, כך שלדעתי אין ספק שמקור הטחורים אצלי אינו קשור > בפעילות המעיים. כמובן שאינני רוצה להחמיר את המצב עם עצירויות > וכו', לכן אני ממשיכה עם הסיבים. > נאמר לי שייתכן וכמות הסיבים הרבה שאני אוכלת (והעובדה שרובה > מורכבת מדגנים) יכולה בעצמה להפריע, מה גם שאני מערבבת זאת עם > דנונה שיכולה לגרום לחומציות בקיבה ולכן אני בעצם מחמירה את > ה"יציאה". > לכן אני בעצם שואלת מהי הכמות המומלצת של סיבים (אני אוכלת 12 ג' > ביום) והאם עדיף לא לערבב זאת עם יוגורט... > (דרך אגב, אני דואגת לשתות המון...כ-4 ליטר ביום) > קצת פרטים אישיים...אני בת 23 ומלבד בעייה זו אני בריאה לחלוטין. > > המון תודה... שושי שלום קודם כל אני מקווה שאת כבר מרגישה טוב, ושכחת מהצרה הזו אני גם מקווה שאת מקבלת את התגובות עדיין קראתי את ההתכתבות שלך (חיפוש 'טחורים') והמשותף לנו, שגם אני חטפתי את ה"צרה" הזו ואני חושש שיש קשר לכך שבחודשים האחרונים אני אוכל כל בוקר דנונה עם תערובת דגנים. כמעט ולא אכלתי דנונה בעבר, ורק כשהסתבר שאני רגיש לחלב ומוצריו (מלבד דנונה וגבינה צהובה) התחלתי לפני כשלושה חודשים ואז "זה בא" אני לא הכי סומך על הרופאים שאולי לא רואים את הקשר, רציתי לשאול אם המשכת לבדוק בעניין ומה מצאת. תודה מראש

10/03/2002 | 08:32 | מאת: shoshi

שלום דוד, האמת היא שאני התחלתי לאכול דנונה ודגנים עשירים בסיבים לאחר הופעת הטחורים... מכיוון שהרופאים מתעקשים שבעיית הטחורים קשורה לעצירויות, יציאות קשות וכדומה, חיפשתי דרך לגרום ליציאות רכות וסדירות. (למרות שמעולם לא סבלתי משום בעיות בתחום...) כמו שכתבתי בהודעתי, גם עתה, כשהיציאות הן "לפי הספר" אני ממשיכה לסבול מהבעיה ! באחרונה נתקלתי בתכשיר טבעי שהקל עליי מאוד, לא העלים את הבעיה אך באמת הורגש שיפור לטובה.... אם אתה מעוניין בפרטים אמור לי. שושי

מנהלי פורום תזונה קלינית