ויטמין סי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/06/2002 | 20:50 | מאת: ניסים

שלום אני לוקח ויטמין סי - 1000 של פלוריס רציתי לדעת מתי ועם מה מומלץ לקחת ויטמין זה

29/06/2002 | 21:33 | מאת: ליטל להב

הי ניסים ראשית, הכמות שאתה לוקח היא אדירה. רק לשם פרופורציה, הכמות המומלצת לויטמין C היא בסה"כ 60 מ"ג ליום. דבר נוסף, קל מאוד להשיג ויטמין זה מהמזון, כך שנטילת תוסף תהיה ברוב המקרים מיותרת. נכון הוא שיש אוכלוסיות הזקוקות למתן תוסף ויטמין C כגון מעשנים, אבל גם אז 1000 מ"ג ליום זה יותר מדי. חשוב לציין כי עודף ויטמין C יכול לגרום ליצירת אבני אוסלאט בכליות, ולכן לפעמים עודף הוא מסוכן. רצוי שתמצא כדורים בעלי מינון נמוך יותר.

מנהלי פורום תזונה קלינית