מים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/06/2002 | 07:36 | מאת: אילנה

שלום , אני תושבת רמת גן ואתמול התפרסם כי המים מזוהמים וכי לטווח של שנים הדבר יכול לגרום למחלות קשות. לביתי בת השנה ו-3 חודשים אני נותנת מי ברז המועברים דרך מטהר מים ולאחר מכן מרתיחה אותם . שאלתי היא : מה היא העדיפות 1. מי ברז כנזכר למעלה 2. מים מינרלים - מורתחים 3. מים מינרלים ללא הרתחה בברכה , ויום נעים . אילנה

אילנה שלום! עד גיל שנה חשוב מאוד להרתיח כל מים המשמשים את התינוק. בתקופה זו מערכת החיסון אינה מפותחת דייה. לאחר גיל שנה זה דווקא חשוב להתחיל לחשוף אותו למזון שאינו סטרילי וזאת בכדי לפתח את ההתגוננות הטבעית של הגוף בפני מזהמים. יש סוגיות רבות בנוגע למידת זיהום המים בברז (חיידקים, מתכות כבדות, חומרי חיטוי ועוד), ובנוגע לכך יש לשמוע להמלצות משרד הבריאות. אישית אני הייתי מעדיפה מים מינרלים מורתחים לפני גיל שנה ולא מורתחים לאחר גיל שנה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית