תזונה ופרטין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/06/2002 | 22:38 | מאת: גדי

אני מקיימת משטר דיאטה של הזוג הלר מארה"ב(אכילת פחמימות רק בשעות הערב) אין לי יתר משקל אך באמצעות הדיאטה הזאת אני שומרת על משקלי וטוב לי עם זה. לאחרונה בבדיקת דם שגרתית נתגלה כי יש לי חסר בפרטין שהוא ממרכיבי הברזל בגוף. רופא המשפחה נתן לי תכשיר ברזל עם יוריק אסיד אך תכשיר זה גורם לי לעצירויות קשות למרות שאני ניזונה מהרבה ירקות, פירות וסיבים ברצוני לשאול איך ניתן להתגבר על כך והאם יש תכשירים אחרים של ברזל (אני מעדיפה ללא סוכר!) שאינם גורמים לעצירות כה קשה.

29/06/2002 | 21:23 | מאת: ליטל להב

שלום גדי ישנם למזלנו תכשירים רבים לברזל. נסי למצוא לעצמך, בעזרת רופאך, את התכשיר המתאים לך. מטעמי אתיקה לא אוכל להמליץ בפורום על שם ספציפי. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית