דגים וברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/06/2002 | 22:11 | מאת: נעמי

שלום, בתי בת שנה וחצי, לא כ"כ אוהבת מוצרי בשר, עוף וכו'. דגים לעומת זאת הם להיט (טונה, נסיכת הנילוס, סלומון) - האם יש בהם מספיק ברזל? כמה פעמים בשבוע כדאי לאכול? תודה מראש

נעמי שלום! קודם כל חשוב לזכור שהמזונות שציינת אינם המקור היחיד לברזל. ברזל קיים גם בביצים, קטניות וירקות (בעיקר בעלי העלים הירוקים). קיימים גם מוצרי חלב המועשרים בברזל במיוחד לפעוטות. כמו כן, אם בתך עדיין שותה תכשיר להזנת תינוקות, הרי שזהו מקור נוסף לברזל. מכיוון שאין לי דרך להעריך כמה בתך אוכלת מכל שאר המזונות העשירים בברזל, קשה לי לומר לכמה מנות דג היא זקוקה בשבוע. באופן כללי נאמר כי מלבד כשתי ארוחות של דייסה על בסיס תכשיר הזנה לתינוקות, ביצה וכן קטניות וירקות, יש מקום לעוד מנה בשרית ביום. את המנה הזו בהחלט ניתן להחליף בדג. תפריט יומי כזה אמור לספק את כמות הברזל הדרושה לה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית