תזונה נכונה למטופלת כימוטרפיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/06/2002 | 16:32 | מאת: איציק

שלום ! אימי לקתה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד , עברה ניתוח כריתת קטע נגוע במעי הגס . כרגע היא בסדרת טיפולים כימותרפיים , היא עברה 3 סדרות של טיפולים (3 ימים כל טיפול ) במהלך הטיפולים היתה ירדה גדולה במשקל ואובדן תאבון . שאלתי היא - האם ניתן לקבל המלצות תזונה , מרכיבי מזון אפקטיביים , אשר ישפיעו עליה באופן חיובי , יחזקו אותה ולא תהיינה כל תופעות לוואי או השפעות הטיפולים . כמו כן אשמח לקבל המלצה למעוררי תיאבון המתאימים למצב המתואר . תודה ,

29/06/2002 | 03:24 | מאת: אני

מנסיון אישי קודם עם כימותרפיה ואובדן תיאבון: אני אהבתי מאוד- גלידה! ו- מלבי!

30/06/2002 | 15:09 | מאת: נועה ב. - דיאטנית קלינית

איציק שלום התופעה של ירידה במשקל בזמן טיפולים כימותרפיים הנה ידועה עקב תופעות הלואי לטיפול המשפיעות על התזונה: אובדן תאבון, בחילות, הקאות, שלשולים או עצירות. לכל תופעת לואי התייחסות משלה. התזונה אינה יכולה למנוע את תופעות הלואי הללו אך היא יכולה להקל. אני ממליצה לך לפנות לאגודה למלחמה בסרטן בישראל - "טלמידע" 599995-800-1 ולבקש את החוברת שלהם הנקראת הטיפול התזונתי התומך בחולה הסרטן. בכל מקרה ניתן תמיד לפנות גם לדיאטנית בקהילה לקבלת המלצות ספציפיות. בהצלחה נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם.

06/07/2002 | 11:12 | מאת: איציק

נועה היי ! תודה על תגובתך , אפנה לאגודה למלחמה בסרטן לקבל מידע .

מנהלי פורום תזונה קלינית