שמעתי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי שברי לאכול את הלבן שבביצה ואילו הצהוב לא כל כך בריא. אנא בטובך,התוכלי להסביר?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יהושפט, שני חלקי הביצה בריאים וחיוניים. החלבון (הלבן) מהווה לחלבון נקי בעל ערך ביולוגי גבוה. החלמון (הצהוב) מכיל מעבר לחלבונים חיוניים, גם ויטמינים ומינרלים רבים, חומרים משפרי כולסטרול, מכיל גם כולסטרול ושומן ומרכיבים נוספים. במידה ורמות כולסטרול תקינות, אפשר לאכול ביצה שלמה על בסיס יומי, במידה וכולסטרול גבוה, אפשר להוריד ל3-4 פעמים בשבוע. בברכה, דנה