9 קילו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/06/2002 | 16:03 | מאת: נעה

אני בת 23 ומעונינת לרדת כ - 9 קילו חברתי הטובה טוענת שבגילנו 9 קילו זה לא משהו שירד בקלות ושצריך ממש ללכת לתזונאית ולעשות את כל ההפרדה של אבות המזון וכו'. אז השאלה שלי היא אם זה נכון ואם באמת זה לא מספיק שאני עושה 5 פעמים בשבוע התעמלות אירובית (הליכון או שיעור מדרגה) ואוכלת 3 ארוחות ביום, בלי נשנושים.

27/06/2002 | 15:01 | מאת: נועה ב. - דיאטנית קלינית

נועה שלום קצב הירידה במשקל שונה מאדם לאדם ותלוי בגורמים שונים בן היתר בהיסטוריה של הדיאטות אותם חווה גופך וכן בגיל (גילך אינו כ"כ מופלג ...) כך שאיני יכולה לחזות האם ירידתך במשקל תהיה בקלות או לא. כדיאטניות קצב ירידה במשקל עליו אנו ממליצים ולו אנו מצפים הוא כ 1/2 עד 1 ק"ג בשבוע. כאשר דיאטניות בד"כ אינן נוטות להמליץ על הפרדת מזונות או אכילה של מזונות מסוימים אלא על תזונה נכונה, מגוות - מכל קבוצות המזון כאשר הדגש הוא על ארוחות מסודרות ועל כמויות וכמובן פעילות גופנית. עצם העובדה שאת עושה פעילות גופנית הינה חשובה ביותר. כמו כן העובדה שהפסקת עם נשנושים ואת מקפידה על ארוחות מסודרות. במידה וקצב הירידה במשקלך מהיר יותר ממה שהזכרתי קודם כדאי לנסות ולהעלות במעט את הצריכה הקלורית היומית. בהצלחה נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם.

מנהלי פורום תזונה קלינית