מיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/06/2002 | 06:37 | מאת: דן

שלום אני מאוד מוטרד עקב זה שאמרתם שנפח הקיבה המקסימלי הוא כ - 1.5 ליטר. ע"פ זה אני לא מבין כיצד ביכלל אני מסוגל לישתות בבת אחת יותר מ- 2 ליטר ואף לאכול אח"כ (ללא הליכה לשירותים בין לבין) - איפה נאגרים המיים והמזון אם הקיבה יכולה להכיל מקסימום 1.5 ליטר?? האם זה מעיד על כך שיש לי בעיה כלשהי ? - שהקיבה שלי רחבה מהרגיל ?

27/06/2002 | 07:58 | מאת: ליטל להב

ממש לא. המים עוברים הלאה, ומסתבר שדי מהר. הנוזלים מתרוקנים מהקיבה ועוברים למעי. נניח ששתית 2 ליטר ברציפות, חצי ליטר יתפנה הלאה ויתיר מקום לליטר וחצי הבאים. התפנות נוזלים צלולים מהקיבה היא אגב מהירה ביותר. משהו בין רבע שעה לעשרים דקות, זה הכל.

מנהלי פורום תזונה קלינית