אומגה 3 ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/11/2008 | 19:24 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2008 | 14:35 | מאת: דנה ויינר

שלום, 1. ההמלצה היום עומדת על 2-3- מנות דג לשבוע, לפי ארגון הבריאות העולמי. 2. ההמלצה על דגי ים קרים, עמוקים, צפוניים כגון מקרל, הרינג, סלמון טונה, והכוונה לדגים טריים ולא משומרים או מעושנים. 3.אין המלצה על נטילת תוסף אומגה 3, כי טרם הוכח שהתוספים הנ"ל מועילים במידה זהה לצריכת אומגה 3 מהמזון. 4. אין לי מוצר מומלץ, מבחינתי כולם די דומים, וכמו שאמרת, איני יכולה להמליץ בכל מקרה. 5.הריכוז הו 1.5-3 גר' ליממה של אומגה 3, ללא תלות במין או גיל (הכוונה למבוגר מעל גיל 18). 6. אין המלצות חד משמעיות לגבי אומגה 3 בהריון, ולא הייתי ממליצה לקחת תסוף בזמן הריון, אלא להסתפק באכילת דגים טריים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית