לצורך השמנה, אנא הגיבו...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/06/2002 | 13:13 | מאת: יוסי אלוף

גיל 22 משקל 60 גובה 1.86 ברצוני להגיע למשקל הרצויי (75) בחודש חודשיים הקרובים. כמה קלוריות עלי לצרוך ביום? איזה מזון מומלץ עלי לאכול (אנא פרטו סוגי מזון ספציפים ולא קבוצות)? תודה מראש, יוסי.

יוסי שלום! המטרה שלך היא קצת מוגזמת... כפי שקצב ירידה במשקל אמור להיות מתון (על מנת להבטיח שהירידה אכן תהה מרקמת השומן), כך גם עלייה במשקל צריכה להיות מתונה (כחצי ק"ג בשבוע) וזאת בכדי להבטיח שהגוף לא מעלה רק שומן אלא גם מסת שריר. לפי החשבון הזה, ייקח לך בין 7 ל - 8 חודשים להעלות את המשקל הרצוי. משקל שעולה במהירות, בשל אכילת קלוריות עודפת רבה מאוד, ישירות יתורגם בגוף למאגרי שומן, מצב שוודאי אינו מומלץ או בריא. המלצותי לך: א. סבלנות! ב. הגדרת מטרות ריאליות! ג. פנייה לדיאטנית שתבנה עבורך תוכנית אישית מותאמת. בהצלחה - נועה

26/06/2002 | 00:59 | מאת: דדדד

אני צריך לדעת איך להשמין

09/08/2002 | 22:25 | מאת: נתי

כיצד להשמין

מנהלי פורום תזונה קלינית