בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/06/2002 | 13:04 | מאת: מני

אני בן 31 סובל מ: תת פעילות בלוטת התריס, ומטופל באלטרוקסין. רציתי לדעת האם ישנם מאכלים מסוימים היכולים לשפר את תפקוד הבלוטה?

מני שלום! למרות שיש סוגי מאכלים המשפיעים על הבלוטה, לא נהוג להמליץ עליהם מכיוון שהשפעתם על הבלוטה יכולה להיות אפילו לרעה (מעבר מתת פעילות ליתר פעילות ואף להרס הבלוטה). לכן נהוג לא לערב את נושא התזונה, לא לטוב ולא לרע. אם הנושא מעסיק/מטריד אותך, אתה תמיד יכול לפנות לרופא האנדוקרינולוג המטפל בך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית