רגישות לפרוקטוז ולקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2008 | 20:46 | מאת: שולה

שלום אני כבת 50 ורגישה ללקטוז (27PPM) ולפרוקטוז (40PPM). אילו פירות מותר לי לאכול? והאם אני יכולה לאכול בטטות, מלון ומנגו? כמו כן, אילו ירקות מותר לי לאכול? האם מוצרים המכילים סוכר קנים או ליצטין אפשר לאכול? והאם מותר לי מסטיק ללא סוכר? והאם תתי הספיגה הנ"ל יכולים להשתנות המהלך השנים( לעלות או לרדת)? תודה רבה שולה

לקריאה נוספת והעמקה
28/10/2008 | 17:08 | מאת: דנה ויינר

שלום שולה, ראי תשובתי לשני מלפני מס' ימים בנוגע לרגישות לפרוקטוז. אין לי תשובה חד משמעית לגבי סוכר קנים, לציטין להערכתי אפשרי, ומסטיקים ללא סוכר, יכולים לגרום לגזים ולשלשולים ולכן רצוי לבדוק כיצד תגיבי אליהם. הרגישות יכולה להשתנות עם הזמן, לטובה ולרעה. רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ולפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

29/10/2008 | 22:10 | מאת: ציפי

כתבת שמסטיקים ללא סוכר עלולים ליגרום לשילשולים וגזים. תוכלי להסביר מדוע? לגזים ונפיחות אני משערת שזה קורה בגלל שהם מעוררים חומציות בקיבה? ומדוע לשילשולים?תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית