בעיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2002 | 10:01 | מאת: דן

אני לוקח סרוקסט במינון גבוה. (80 מ"ג ליום). כמו כן אני נוטל אלטרוקסין 200 ליום. עפ"י בדיקות דם אני מאוזן אבל יש לי עודף 10 קילו. אני משתמש בכדורים למניעת תאבון. האם השילוב הנ"ל מסוכן?

22/01/2002 | 13:14 | מאת: adi

היי דן, א. ייתכן שאצלך הבעייה הורמונלית. ב. ייתכן שזה מהסרוקסט. אם לא זה ולא זה, אז: 1. רשום כל מה שאתה אוכל!!!!! (מחקרים מראים שאנשים מעריכים פחות את מה שהם אוכלים מבחינת הכמות( 2. ספורט . 3. תעדיף מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם!!!! 4. זהה קשיים!!! 5. אכול המון ירקות!!!! 6. שתה המון מיים!!!! 7. ירידה איטית היא הכי בטוחה והכי מהירה. 8. עדיף שתשתתף בקבוצת תמיכה, ואם לא, אז תלך לדיאטנית!!! עדי

דן שלום, ככל הידוע על סמך הנסיון סרוקסט דווקא גורם להפחתת תיאבון, אבל נחזור אליך לאחר ברור יסודי יותר אם יתברר שיש עדויות אחרות. לגבי בלוטת התריס - אם אתה מאוזן על-ידי האלטרוקסין שוב התוצאה אינה אמורה להיות עליה במשקל אלא להיפך, ובאשר לתרופה למניעת תיאבון - היות ולא ציינת מאיזה סוג היא לא נוכל להשיב אם זה מסוכן (יש כאלה שכן ויש שלא) בכל מקרה - מדוע לא בררת עם הרופא המטפל שלך אשר בוודא יודע איזה שילוב תרופתי אתה מקבל מה דעתו?

מנהלי פורום תזונה קלינית