דיאט מיץ לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/06/2002 | 21:19 | מאת: מנחם

האם מיצי הדיאט (תפוזים אשכוליות) הנמצאים בשוק ומכילים מעט קלוריות אך מכילים מיץ מרוכז ורכיבי פרי מותרים לחולי סכרת ?

מנחם שלום! נתחיל בלהפריד המותר מן האסור: אסורים כל המיצים להם מוסף סוכר כחומר גלם עיקרי (יימצא רשום בין מרכיבי המוצר הראשונים ברשימת המרכיבים). מותרים כל המיצים בהם אין מוסף סוכר כלל או שהכמות היא קטנה ולא משמעותית (הסוכר יימצא רשום בין המרכיבים האחרונים ברשימת המרכיבים). רכיבי פרי טבעיים מותרים כפי שמותר לאכול פרי, אך כמובן יש להקפיד על הכמות. דוגמא: מצאתי שני מיצים המוגדרים דיאט, בשניהם אין סוכר ובשניהם יש מרכיבי פרי. אבל... באחד כמות הפחמימות ל - 100 מ"ל היא 3 גר', כלומר 6 גר' לכוס סטנדרטית. (שתי כוסות כבר ייחשבו כמנת פרי) במיץ השני 0.3 גר' פחמימות ל - 100 מ"ל. כלומר כדי להגיע לכמות זהה של 6 גר', צריך לשתות 2 ליטר. (לא מומלץ להגיע לכמויות כאלו בגלל הממתיק המלאכותי). לסיכום, משני הסוגים אפשר לשתות אך יש להקפיד על הכמות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית