עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/06/2002 | 16:03 | מאת: דנה מאילת

שלום גובהי הוא 1.62 ומשקלי גבוה מדי לגבהי אני לא מצליחה לרדת במשקל למרות מאמצי אני לא אוכת לחם אך גם לא יקרות ואו גבינות אין לי מושג מה לעשות אנא יעצי לי על סוג דיאטה מתאימה... תודה

24/06/2002 | 11:41 | מאת: מירי חינגה

דנה שלום ציינת את גובהך אך לא את משקלך, עד כמה הוא גבוה? חשוב לדעת זאת כאשר מתיחסים לדיאטה לצורך הרזיה וכמו כן את גילך (נערה? בחורה או אישה בוגרת?). בכל מקרה ברור כי אינך אוכל לחם אך האם את אוכלת פריטים אחרים השייכים לקבוצת הפחממות כגון: תפוחי אדמה, אורז, אטריות, פסטה, קרקרים וכד'? מדוע אינך אוכלת גבינות וירקות האם מטעמי דיאטה או כי אינך אוהבת פריטי מזון אלו? האם את עושה פעילות גופנית? כמה? ואיזו? מעצם ריבוי השאלות אני מקווה שאת רואה שאין באפשרותי ואין זה המקום לתת יעוץ ON LINE אך אני ממליצה לך: 1. לחשב ערך הנקרא BMI = משקל (ק"ג)/לגובה בריבוע 2. אם הערך שיצא הוא גדול מ 30 הינך זכאית להפניה לדיאטנית בקופת חולים אליה את שייכת.( או עם BMI נמוך מזה אך ישנה בעיה נוספת כמו יתר לחץ דם, כאבי גב, רגליים עקב עודף משקל, שומנים בדם וכד'.) 3. במידה והערך קטן מ 30 ואין בעיה בריאותית נוספת תאלצי לפנות לדיאטנית במסגרת פרטית הקרובה למקום מגורייך. בהצלחה נועה ברימברג - דיאטנית קלינית -רמב"ם.

מנהלי פורום תזונה קלינית