שומן רווי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/06/2002 | 12:45 | מאת: רון

שלום רב, 1. כמה גרם של שומן רווי מותר לאכול ביום? 2. האם 80 גרם במבה שיש בה 10% שומן רווי (סה"כ 8 גרם) זה הרבה? מה דעתך על במבה באופן כללי - האם מומלץ לאכול במבה או לא? 3. מה לגבי וופלים של עלית שיש בהם 5% שומן רווי ואין בהם כולסטרול? האם אכילה של 125 גרם וופלים כאלו זה נורא? 4. מה הגבול של שומן רווי מתוך 100 גרם מוצר הייתם ממליצים למי שמנסה לא לצרוך הרבה שומן רווי? בתודה מראש, רון.

רון שלום! כמות השומן הרווי המותרת/רצויה ביום תלויה בכמות השומן הנאכלת ביום (צריך להיות 1/3 מכמות השומן). כמות השומן הנאכלת ביום צריכה להיות כ - 30% מכמות הקלוריות היומית. כלומר, אם אוכלים 2000 קק"ל ביום, 600 צריכים לבוא ממקור שומן. את כמות הקלוריות היומית קובעים על פי גיל, משקל, גובה, מצב בריאותי, ומידת הפעילות הגופנית, תוך הגדרת מטרה (שמירה על משקל, ירידה או עלייה במשקל). מכאן וודאי תבין שאני לא יכולה לקבוע לך מספר מדויק של גרם שומן רווי המותר לך ביום. אפשר לעשות זאת במסגרת ייעוץ אישי. כדי להגדיר גבול סביר של שומן רווי במוצר מזון, נאמר שלא יהיה בו יותר מ - 10% מהקלוריות ממקור שומן רווי (כפי שמומלץ שיהיה בסה"כ התפריט). דוגמא - מוצר שיש בו 100 קק"ל ל - 100 גר', 10% מהקלוריות שהן משומן יהיו 10 קק"ל. 10 קק"ל זה 1.1 גר' שומן, וזו הכמות הרצויה של שומן רווי במוצר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית