אי ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/06/2002 | 22:20 | מאת: ruth

לפני שנה וחצי הופניתי לדיאטנית קלינית עקב לחצים חזקים בגולגולת, שנחשדו החל משטף דם במוח ועד פריצת דיסק בעמוד שדרה צוארי. בפרק זמן של שלושה חודשים הצלחתי להוריד ממשקל התחלתי של 76 ק"ג - 8 ק"ג. מאז ועד היום אני תקועה במשקל זה פלוס מינוס 2 ק"ג, ללא יכולת להוריד עוד ממשקלי. השינוי החיצוני בלט די מההתחלה ובמידות בגדים ירדתי ממידה 44 ל - 40 - 42. אציין כי גובהי הוא 160 ס"מ בסה"כ וכי אני בת 38. לדעת הדיאטנית, אי הירידה במשקל נובעת דוקא מאי אכילה מספקת, אולם איני מגיעה לתחושת רעב (לא זוכרת מתי היו לי "קרקורי רעב" בפעם האחרונה) וכשאיני רעבה מזון גורם לי לשלשולים (שוב, ללא סיבה רפואית) במקצועי אני פסיכולוגית תעסוקתית, אולם משלבת גם עבודת שטח. משתתפת בחוג התעמלות נשים פעמיים בשבוע במשך שעה. נמנעת מעוגות ובצקים למיניהם וגם עם פירות איני מקיימת יחסי קרבה. אשמח לקבל איזושהי תגובה שתפיח בי מידה של אופטימיות, תוריד ממשקלי ותאפשר לי לחוש בנוח עם גופי.

רות שלום! מדבריך עולים מספר נקודות אותן ניתן לשפר (למשל להעלות פעילות גופנית ל 4-3 פעמים בשבוע), אך הדבר החשוב ביותר הוא שאת תקועה. מצב זה יכול להתרחש בקלות רבה. הגוף מתרגל לכמות הקלוריות הקטנה שניתנת לו (יעילות מטבולית), והדרך היחידה להתמודד עם כך היא להעלות בהדרגה את כמות האוכל בתפריט תוך העלאת משך/עצימות הפעילות הגופנית. אני חושבת שאת פשוט צריכה לסמוך על הדיאטנית שלך שהיא אשת מקצוע היודעת מה היא עושה. אם לא תמלאי אחר הוראותיה, וודאי לא תרזי! לכן, עצתי לך, שמעי בקולה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית