שתייה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/06/2002 | 00:38 | מאת: דן

האם שתיה מרובה של מיים (לפחות 5 -6 ליטרים ביום) עלולה ליגרום להרחבת הקיבה? אם כן מדוע מומלץ להרבות בשתיה בדיאטה? האם אכילת ארוחה אחת גדולה מאוד ביום במקום פיצול למספר ארוחות עלול ליגרום להרחבת הקיבה או להיצתברות שומנים?

20/06/2002 | 13:17 | מאת: נועה ב. - דיאטנית קלינית

דן שלום נפח קיבה מקסימלי יכול להגיע עד כ - 1.5 ליטר. חשוב לזכור כי הקיבה מתמלאת ומתרוקנת כל הזמן. בזמן דיאטה אנו ממלצים על שתיהמרובה של כ 1.5-2 ליטר ביום לפחות, בד"כ אנשים אינם שותים כמות זאת בבת אחת אלא לאורך היום כך שהקיבה אינה מגיעה לנפחה המקסימלי או נימתחת מעבר יכולתה. אני מניחה שגם שתיה של 5-6 ליטר אינה יכולה להתרחש בת אחת . בזמן דיאטה לירדה במשקל אנו ממליצים על שתיה מכמה סיבות: 1. לחילוף חומרים תקין הגוף זקוק למים 2. אנשים נוטים לשתות מעט מידי 3. אנשים מתרגמים את תחושת הצמא ברעב 4. מים עוזרים לתחושת השובע. בקשר לארוחות ,אנו ממליצים על פיזור המזון לאורך היום בארוחות קטנות על מנת למנוע את המצב של הרעב הבילתי נשלט לאחר תקופה ארוכה של צום, הגורם לנו לאכול כמויות הרבה יותר גדולות ממה שתיכננו. בברכה- נועה ברימברג- דיאטנית קלינית, רמב"ם

20/06/2002 | 15:43 | מאת: דן

מה לגבי התרחבות הקיבה (וכתוצאה מכך תהיה לה קיבולת גדולה יותר ולכן תחושת הרעב תיגבר ויהיה צורך לאכול יותר) עקב שתיה מרובה או ארוחה אחת גדולה? האם גורמים אלו יכולים ליגרום לקיבה ליהיות גדולה יותר? -> ומכאן יגרמו להשמנה עקב זה שנאכל יותר?

מנהלי פורום תזונה קלינית