רגישות לסוגי מזונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/06/2002 | 09:31 | מאת: נועה

שלום רב ביתי בת 9 חודשים. רגישה לחלב (ניזונה מנוטרמיגן) רגישה גם ללחם, פסטה, קוסקוס, דגנים ואפילו לאורז את מה שציינתי בשורה האחרונה אני מנסה לתת לה חדשים, לסירוגין ובכמויות קטנות ביותר אבל התגובה אינה טובה. אגב, היא ניזונה מ: פעמים ביום בקבוק נוטרמיגן 160 מ"ל ארוחת פירות ארוחת ירקות עם בשר (ללא הדגנים) מעדן סויה בערב קצת ירקות אבוקדו, אועגבניה וכו' שאלותי הן: 1. איך משלימים פערים של תצרוכת סידן 2. אני קונה לה מעדן סוייה של צוריאל (מכיל ממתיק דיאטתי ) האם מותר לה לאכול זאת אנני בקיאה בתזונה לתינוקות רגישים לחלב - אבקש הדרכה מה כן מותר לה לאכול מקרב מוצרי הסוייה? 3. כיצד צריכה להיראות תזונה של תינוקת בגילה ולאור מצבה אני מודה לך מאוד נועה

נועה שלום! לא תיארת לי את מהות התגובה של בתך לתוספת הדגנים לתפריט אך אין ספק שיש לבודקה. האם את נמצאת במעקב או ייעוץ רופא גסטרו המתמחה ברגישויות למזון? לגבי הרגישות לחלב, זו יכולה לחלוף ובד"כ בגיל שנה עושים חשיפה לחלב במסגרת אישפוז לקביעה האם האלרגיה חלפה. עד אז אין להוסיף לתפריט מוצרי חלב. לגבי הסויה אם כן, ייתכן ולא יהיה צורך בשימוש במוצרים אלה אשר בעיקרון אינם מיועדים לילדים ואין ספק שמוצרים דיאטטים עוד פחות מתאימים לילדים. מקור לסידן עד גיל שנה צריך להמשיך ולהיות הנוטרמיגן (המכיל כמויות לא מבוטלות של סידן), אך עלייך לתת לה יותר ארוחות ממנו - 3 ארוחות של 150 מ"ל ביום. ייעוצים מסוג זה לבתך צריכים בעיקרון להיות במסגרת קופת החולים ולא on line ואני ממליצה לך לפנות לקבלת ייעוץ וטיפול אישי. נועה

22/06/2002 | 10:14 | מאת: נועה

נועה תודה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית