ניטרוזמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/08/2008 | 21:24 | מאת: ליאורה

ד.נ. קראתי שבקפה נוצרים ניטרוזמינים, הידועים כמסרטנים. אבקש התייחסותך: א. האם הנ"ל נכון? ב. מה זה ניטרוזמין, בעברית פשוטה? ג. מבחינתך, האם חסרונות הקפה בסה"כ עולים על, או פחותים מ-, יתרונותיו? תודה. ליאורה

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2008 | 11:03 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאורה, גם אני ראיתי אזכורים של הדבר, חלק במחקרים מדעיים חלק באתרים פופולריים. איני יכולה לומר מהי הכמות, האם משמעותית וכו'. כנראה כל תהליך הפיכת מזון לאבקה כלשהי יכולה להוביל ליצירת ניטרוזאמינים ברמה כזו או אחרת, לגבי קפה אין לי מידע. ניטורזאמין- הוא למעשה תהליך בו חומצה אמינית, שהיא אבן הבניין של החלבון עוברת ניטרציה, תהליך כימי, המשנה את מבנה החלבון והופכת אותו לבעל פוטנציאל מחמצן וככל הנרה מסרטן. המחקרים עדיין שנויים במחלוקת לגבי קפה ויתרונותיו, וגם תלוי מה אנחנו בוחנים. כמו שאני תמיד אומרת, צריכה מבוקרת לא תשנה לכאן או לכאן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית