פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 21:51 | מאת: אילנה

שלום ! אני בת 29 ןהתפריט שלי מתבסס ברובו על ירקות ופירות . לאחרונה התפרסמו ידיעות לגבי הרעלים שמצויים בהם בעקבות ריסוסי חומרי ההדברה . השאלה שלי היא האם על ידי שטיפת הפירות והירקות בסבון יעלמו כל החומרים המזיקים ? (סחורה אורגנית בעייתית מבחינה כספית..) בתודה אילנה

18/06/2002 | 07:52 | מאת: דנה ויינר

אילנה שלום, ישנם מספר רב של חומרי הדברה הפועלים במנגנונים שונים, ישנם כאלו המסיסים במים בלבד ולכן אין צורך בשטיפה בסבון בנוסף, כלומר אין זה משנה אם תוסיפי סבון לשטיפה או לא, ולעומתם ישנם חומרים הזקוקים לשטיפה בסבון ובמים, וישנם גם חומרי הדברה ששטיפה עם סבון עלולה לגרום ליותר נזק ואף לגרום להצמדות חומר ההדברה לקליפת הירקות והפירות. הואיל ואיננו יודעים את מקורם של הירקות והפרות או מקור הדברתם הדבר אכן מהווה בעיה חמורה העלולה לחשוף אותנו למינון גבוה של חומרי הדברה. המלצתי לרוב בשל הנזק שיכול להגרם בשטיפה בסבון היא להצמד לשטיפה במים בלבד, הואיל וקילוף ירקות ופירות גורם לאיבוד של מרבית הסיבים התזונתיים וחלק בלתי מבוטל מהויטמינים והמינרלים. עצתי אליך היא לפנות למועצת הירקות והפירות בשאלתך לקבלת פרטים מדוייקים יותר .

19/06/2002 | 19:27 | מאת: רון

אילנה שלום רב, יש בחו"ל סבון המיועד לפירות וירקות. עדיין לא הצלחתי למצוא כזה בארץ. בכל מקרה נראה לי שאם תמצאי סבון כזה עדיף להשתמש בו מאשר רק במים. אם תמצאי סבון כזה בארץ אנא עדכני אותי.

מנהלי פורום תזונה קלינית