שאלות אנא בבקשה תתייחס לכולם בבקשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/08/2008 | 00:51 | מאת: ליאור

שלום רב מה שלומך?? רציתי לשאול האם בצק שמרים זה כמו בצק עלים מבחינה בראותית מה יותר בריא?.גבניות זה מבצק שמרים או עלים? והאם פסטלים בשר /תפו"א שאוכלים בארועים זה מבצק רגיל או עלים ?? כי פשוט יש כאלה שכותבים עלים ויש כאלה בצק ומים ?? האם אוכלים מידי פעם בצק עלים הדפנות העורקים לא צברות את השומן בדפנות אם הפסקתי לאוכל בכלל ופתאום לא אכלתי הם נעלמות מגוף? ואיך אפשר להעלים אותם? כמה עוגיות או פרוסות עוגה ביום אפשר לאוכל במידה סבירה כדי שלא יסתמו העורקים ליום ?? אילו מתוקים אין בהם צבעי מאכל בכללל? מה כדאי ? האם בחטיפים של אוסם יש הרבה שומן בסלי ואפרפו.? אשמח אם תענה ותתייחס לכול שאלותי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
03/08/2008 | 10:20 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאור, בצק שמרים ובצק עלים נחשבים לבצקים שמנים מאוד ומכילים מרגרינה בכמויות גדולות. נכון להיום ניתן למצוא מוצרים העשויים מבצק פילו עדיפים. מבחינתי בצק שמרים ועלים הינם שווי ערך בתרומתם לאחוז השומן. אכילתם על בסיס חד פעמי אחת ל.. לא תזיק. אין לי דרך לדעת ממה כל מוצר עשוי, לרוב בצק עלים דק יותר וקריספי יותר ואילו בצק שמרים רך יותר. המנעות ממזונות אלו בהחלט משפרת את מצבך התזונתי ועוצרת את הנזקים שנוצרו לדפנות העורקים. עורקים לא "נסתמים" מעוגות ועוגיות, אלא מנטיה גנטית ואורח חיים לא בריא הכולל תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, עישון, סוכרת לחץ דם ועוד. לכן אכילה של עוגה או עוגיה על בסיס יומי לא תזיק כל עוד שאר הגורמים נשמרים. לגבי צבעי מאכל, צריך לבדוק את רשימת הרכיבים על המזון ולחפש צבעי מאכל. היום מזונות המוכנים בבית או בבתי מאפה וקנדיטוריות לרוב לא מכילים צבעי מאכל, ולרוב מצויין זאת על האריזה. בסלי ואפרופו הרגילים מכילים הרבה שומן, אך ישנה הגרסה האפויה שלהם שנחשבת ליותר דלת שומן. חשוב לזכור כי אלו לא נטולי קלוריות ומכילים כמויות גדולות של נתן (מלח). בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית