תזונה לילדה בת שנה+

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 21:46 | מאת: אילנה

שלום, אני אם לילדה בת 1 ו- 3 חודשים ברצוני לקבל ממך עיצות לגבי גיוון התפריט . ישנם הארוחות הקבועות : בעת הקימה - תחליף חלב לאחר כשעתיים - 3-4 פירות (כרסק) בצהריים - פולקה + ירקות (ברוקולי , בטטה, גזר ,ו- 1/3 ביצה קשה) עד כאן הארוחות מסודרות אך מפה והלאה הילדה אוכלת אך נראה לי כי אין זה מספיק לדוגמא: פרוסת גבינ"צ 7 זיתים דניאלה ולעיתים חצי פרוסת לחם \ עוגה ולפני השינה חצי בקבוק תחליף חלב שאלתי היא האם יש לך רעיונות לארוחות ערב מזינות והאם תפריט זה מספיק ? הילדה שוקלת 9.300 נמצאת בעקומה של ה-10% מאז היוולדה. בתודה אילנה

אילנה שלום! תזונתו של תינוק בגיל זה צריכה להיות בסביבות ה - 100 קק"ל לק"ג, כלומר בערך 1000 קק"ל ליום. היא צריכה להיות מאוזנת, כלומר מורכבת מכל אבות המזון ומומלץ שתחולק ל - 5 ארוחות, 3 עיקריות ו - 2 ביניים. ארוחה מאוזנת היא כזו המכילה את כל אבות המזון - פחמימות, חלבונים ושומנים. לדוגמא, בארוחת צהריים המורכבת מעוף, תפו"א וגזר, העוף הוא החלבון, תפו"א הוא הפחמימה, השמן קיים בבישול והגזר הוא הירק המלווה את הארוחה. הדרך לגוון ולהשיג את כל אבות המזון היא להקפיד שהתפריט יורכב מכל קבוצות המזון והן: פחמימות (לחם, תפו"א, אורז, פסטה, תירס וכו'), חלבונים (בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב כקבוצה נפרדת), פירות, ירקות, שמנים וממתקים (מהם כמובן מומלץ לאכול מעט ככל שניתן...). בתפריט היומי שתארת, חסרה כמעט לחלוטין קבוצת הפחמימות. דוגמא לארוחת ערב בגיל זה יכולה להיות: פרוסת לחם חתוכה לפיסות קטנות ביצה קשה מפוררת או חביתה חתוכה לפיסות קטנות 2-1 כפות גבינה לבנה או קוטג' מעט אבוקדו ירק קלוף ומרוסק או ירק רך וחתוך קטן מקווה שהדברים מעט יותר ברורים עכשיו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית