חוסר משקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 13:46 | מאת: sol

שלום רב: ברצוני לדעת כמה קלוריות אמור לצרוך ילד בן 9 ליום. בני הוא רזה מאוד מאוד 22.5 ק"ג, הוא ילד בריא בדרך כלל וכל הבדיקות הרפואיות לא העלו דבר. הוא גם קצת נמוך ביחס לילדי הכיתה האחרים. אני נותנת לו ויטמינים, ולאחרונה התחיל לשתות אנשור פעם ביום שזה נותן לו תוספת של 360 קלוריות. הוא לאל עלה במשקל כמעט שנתיים ואני מאוד מודאגת. גם אחות בית הספר כתבה לי פתק בנושא. הוא לא אוכל מי יודע מה ומאוד בעייתי באוכל. האם יש משהו שיפתח לו את התאבון? ושוב, כמה קלוריות אני צריכה לתת לו כדי שיעלה במשקל? בתודה מראש סול

סול שלום! חסרים לי הרבה פרטים בסיפור: מה גובהו של בנך, האם דפוס הגדילה שלו היה קבוע או שהואט לאחרונה, מהן הבדיקות שעשיתם, תאור יותר מפורט של הרגלי האכילה שלו, האם הוא סובל מתופעות נוספות כמו כאבי בטן או שלשולים? מי המליץ לך על אנשור והאם יש שיפור מאז תחילת השימוש בו? כפי שאת יכולה להתרשם, הבירור צריך להיות מקיף לפני שניגשים ת'כלס לטיפול. אני יכולה לומר לך שילד בגילו של בנך ובמשקלו נמצא באחוזון ה - 3 בעקומות הגדילה. זה יכול להיות נורמלי לחלוטין אם זהו פחות או יותר דפוס הגדילה הקבוע שלו. בגילו הוא אמור לאכול כ - 80 קק"ל לכל ק"ג משקל, כלומר כ - 1800 קק"ל ביום. לקבלת פתרונות מעשיים כדאי לפנות לייעוץ אצל דיאטנית ילדים וזאת בהתאם לממצאים רפואיים (במידה וקיימים). אם את מודאגת אפשר תמיד להחליף הרופא ולעשות בירור מחודש. נועה

18/06/2002 | 08:45 | מאת: sol

לנועה שלום: תודה על תשובתך, בני קצת נמוך מילדי הכיתה , לא בדיוק מדדתי אותו לאחרונה אבל גובהו בערך 125-126, הוא אינו סובל משלשולים או מכאבי בטן, וכן הוא תמיד היה רזה במיוחד, נולד במשקל 3 ק"ג אבל תמיד קצב הגדילה שלו היה איטי למדי. הוא עבר כל בדיקה אפשרית, גסטרו, קיבה צרה, דם סמוי, והיה גם בבדיקות אצל פרופסור מוחחה ברפואת ילדים שגם לא מצא דבר, הביעה היא שהוא פשוט לא אוהב לאכול, ולא חשוב מה, תאמיני שניסיתי הכל!!!!!!!! התיאבון שלו ירוד מאוד מאוד. בקשר לאנשור, המליצה לי רוקחת של הקופת חולים, ואנחנו מנסים רק שבוע , אז איני יכולה להתרשם עדיין. האם יש לך המלצות נוספות, אשמח מאוד לדעת! בתודה מראש סול

סול שלום! המלצותי בעינן עומדות - פני לייעוץ אישי נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית