דגנים ופחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 12:18 | מאת: פיני

שלום, יש לי בעיה עם אכילת דגנים - זה פשוט גורם לי להרגיש רע - דפיקות לב מואצות, ויש לי גם דלקת שמחמירה ברגע שאני אוכל דגנים (גם דגנים מלאים). מצד שני אני אדם רזה מאד שצריך לעלות במשקל. בדיקות רפאויות בסדר. האם ניתן לקבל מספיק פחמימות מירקות, קיטניות, אגוזים וגרעינים - האם מזונות אלו יכולים לבוא במקום הדגנים?

18/06/2002 | 08:45 | מאת: דנה ויינר

פיני שלום, מקורות הפחמימות בדיאטה הן רבות ומגוונות החל מסוכר לבן, חום, ריבה, דבש ודברי מתיקה נוספים אשר תרומים הן פחמימות והן קלוריות. כמו כן תכולת הפחמימות בקטניות ( אפונה, עדשים, חומוס, פול, סויה ) הינה דומה לשאר הפחמימות ( כמו לחם, תירס וכו' ) ולכן ניתן להתבסס עליה כתחליף. וכן גרעינים למיניהם. הואיל ואיני יודעת את אופי המחלה ממנה אתה סובל, ייתכן ודגנים כמו אורז ותירס לא יגיבו באותה מידה כפי שאר הפחמימות. כמו כן ירקות פירות ומוצרי חלב ניגר מהווים מקור נוסף לפחמימות, כך שלעולם לא תחסר. למרות זאת, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית בקהילה לטיפול אישי יותר והתאמת תפריט בהתאם לצרכיך.

מנהלי פורום תזונה קלינית