כמה שאלות.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/07/2008 | 00:16 | מאת: דניאל

אני חייב עזרה בבקשה! 1. אומגה 3 מצוייה בדגים אבל אני לא ממש אוהב דגים איפה אני יוכל להשיג אומגה 3 ממזון ולא מכמוסות שנות? 2. שומנים מוקשים? שומנים אלו כמה שאני יודע הגוף לא יכול לפרק כי הוא לא יודע זה נכון? אפשר לדעת עוד על שומנים מוקשים באילו מזונות הם? 3. לכול דיאטנית יש את הטבלה הזאת שלפי גיל, מישקל, וגובהה אפשר לדעת את המישל הרצוי אני כול כך רוצה להשיג את הטלה הזאת אולי יש קישור של הטבלה אשמח מאוד? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2008 | 16:44 | מאת: דנה ויינר

שלום דניאל, 1. אומגה 3 ניתן להשיג מזרעי פשתן, אגוזים ואף משבולת שועל, אך חומצות שומן אלו שונות מהאומגה 3 שנמצאת בדגים ולכן אינן מהוות תחליף מדוייק. 2. שומן מוקשה בתהליך שנקרא הידרוגנציה- תהליך כימי, הינו בעייתי כי חומצות השומן הופכות לחומצות שומן טרנס שלגוף ישנה בעיה מטאבולית בסילוקן מהדם הואיל והגוף אינו מזהה אותן.שומן מוקשה יכול להיות בכל מזון מבושל, מטוגן או אפוי שאנו אוכלים, אך בעיקר ניתן למצואו במזון מעובד ומוכן ועתיר שומן כגון חטיפים, שניצלים מוכנים בשר מעובד ועוד וכמובן בחלק מהמרגרינות שלא שינו את תהליך העיבוד של הפיכת שומן נוזלי למוצק. 3. דיאטניות כבר לא משתמשות בטבלאות הנ"ל, הן אינן נכונות ולא רלוונטיות לטיפול. המשקל המומלץ נקבע לפי פרמטרים רבים, ביניהם ה-BMI שתקין נחשב ל- 20-25 , וכןמדדים אחרים שאין עליהן טבלאות מוכנות מראש והן מותאמות פר מטופל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית