טונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/06/2002 | 21:24 | מאת: שולי

שלום רציתי לדעת עם בטונה יש הרבה ברזל וגם חלבונים? תודה שולי

16/06/2002 | 10:32 | מאת: דנה ויינר

שולי שלום, דג הטונה משומר או טרי מכיל כמויות גדולות של חלבון בין 26-29 גר' חלבון ל - 100 גר' טונה משומרת ( תלוי אם בשמן או במים ), כך שטונה מהווה מקור טוב לחלבון מן החי. לעומת זאת תכולת הברזל בטונה לעומת בשר הינה יחסית נמוכה כ - 1.5 מ"ג ל - 100 גר' טונה כאשר ההמלצה היא לצרוך כ - 15 מ"ג לאישה בתקופת הפוריות, ולכן בשר הינו מקור טוב יותר לברזל. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית