השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2002 | 19:33 | מאת: רעיה

ב-15 שנה האחרונות אני מטופלת באלטרוקסין 200 ליום. אני בת 46. מטופלת גם בסרוקסט. מחזור סדיר. בשנתיים האחרונות עליתי ב-12 קילו. אני לא מצליחה לרדת במשקל אבל גם לא מסוגלת להפסיק לזלול. איך אפשר לעזור לי?

21/01/2002 | 22:24 | מאת: adi

רעיה, א. ייתכן שאצלך הבעייה הורמונלית. ב. ייתכן שזה מהסרוקסט. אם לא זה ולא זה, אז: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!! (מחקרים מראים שאנשים מעריכים פחות את מה שהם אוכלים מבחינת הכמות( 2. ספורט (ואביטל כבר הזכירה(. 3. תעדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם!!!! 4. זהי קשיים!!! 5. אכלי המון ירקות!!!! 6. שתי המון מיים!!!! 7. ירידה איטית היא הכי בטוחה והכי מהירה. 8. עדיף שתשתתפי בקבוצת תמיכה, ואם לא, אז תלכי לדיאטנית!!! עדי

רעיה שלום! פירטת מספר סיבות שונות אשר יחדיו יכולות להיות הגורם לעליתך במשקל: תת פעילות בלוטת התריס, טיפול תרופתי וכן זלילה (כהגדרתך). במקרה מורכב כשלך, על מנת לטפל, יש חשיבות לקבלת מידע מפורט בנושא סדר היום שלך, הרגלי האכילה שלך ושל משפחתך ועוד פרטים אישיים רבים אשר איני מצפה שתמסרי בפורום מעין זה. לכן כדאי שתפגשי עם דיאטנית שתתכנן דרך טיפול המותאמת אישית לך, תוך איסוף כל הנתונים הרלוונטים. מומלץ שתפני לקופת החולים שלך לקבלת הטיפול הדרוש. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית