סובין, סיבים וסידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, האם צריכת סובין שיבולת שועל (במרק או בסלט), או קונסיל (ביוגורט) - שאני צורך למניעת טחורים - פוגעת בספיגת הסידן (שאני מקבל ממוצרי חלב, טחינה וירקות בעיקר, וכן מתוסף סידן)? ליאור
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ליאור, אם הם נאכלים יחד עם הסידן במזון או עם התוסף, כן הספיגה נפגעת. בברכה, דנה
דנה שלום, הרוקחת שמכרה לי את הקונסיל (עפ"י מירשם רפואי) המליצה לי לערב אבקה זו עם יוגורט (מאחר שאינני אוהב לערב אותה במים). אם כן, מאחר שסיבים (הרבה מהם נמצאים בקונסיל) פוגעים לדברייך בספיגת סידן, ומאחר שסידן נמצא ביוגורט, האם לדעתך מוטב להימנע מלאמץ את המלצת הרוקחת? אם כן, כיצד ניתן לאכול את הקונסיל באופן שלא יהיה בלתי טעים? אשמח לקבל עצתך. ליאור