דיאטת המכורים לפחממות- ומחזור מתקצר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2002 | 21:04 | מאת: Ruth

אני שומרת מזה תקופה בהצלחה רבה על דיאטת המכורים לפחמימות, מצאתי אותה מתאימה לי כדרך חיים , אני מקפידה על שתי אחרות בנות עד 5 גרם פחמימות וארוחה אחת נטולת חשבון. אני שומרת על תזמון קבועה, המזון שלי מגוון ומכיל הרבה ירקות ירוקים, עוף, טונה, פסטות, פירות, אני נמנעת במתכוון ממוצרי חלב בשל רגיות. ויתרתי לגמרי על שוקולד, ודברי מתיקה אחרים שצרכתי בלי סוף ואינני מרגישה חסר. לכאורה- שעת האושר אלא ששמתי לב לעובדה שהמחזור החודשי של שמשךכל חיי היה שוויצרי בן 28 יום התקשר ל- 26 ולפעמים 24 ימים. זו הפעם השניה בה אני שבה לדרך זו- הבעיה התעוררה גם בפעם הקודמת אז הקפדתי על הדיאטה במשך שנתיים, בתקופת הביניים שב המחזור ל- 28 ימים, וכעת עם השינוי בתזונה הוא שב והתקצר. שאלתי- היכן נעוץ המסמר ? ומה כדאי לי לעשות על מנת להאריך את מחזוריות המחזור ? תודה רות

13/06/2002 | 12:07 | מאת: ליטל להב

שלום רות לא ציינת את גילך ולא ציינת כמה ירדת במשקל. לשני הגורמים האלה (גיל, ושינויי משקל כלפי מטה) יכולה להיות השפעה הורמונאלית אשר עלולה לשבש את המחזור החודשי. על מנת לנסות "לסדר את הענין" כדאי לפנות לרופא הנשים שלך. ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית