האם להפסיק לאכול טופו בגלל האלומיניום?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאור הבעיה של האלומיניום בטופו האם כדאי להמנע מאכילת טופו בכלל?
שלום, ממחקרים שנעשו בנושא אלומניום וספיגתו התייחסו למוצרי סויה, ובאופן ספציפי לפורמולות לתינוקות על בסיס חלבון צמחי, חלבון סויה. שם נראה כי היתה עליה בספיגת אלומיניום, אך המקור אינו ידוע בוודאות, האם מקורו במים מזוהמים, בהכנת המוצר, במיכל המכיל את האבקה. אין כל הוכחה או מחקר המתייחס למוצרי סויה האחרים, וכן לא לטופו באופן ספציפי. לאור שאלות שהתעוררו בנושא אנו חוקרים את העניין יותר לעומק, ובמידה ונקבל התייחסות אחרת בנושא נביא אותה באתר זה. דנה
חן חן על תשובתך הרצינית. האם תוכלי להתייחס למוצרי נקניקיות טופו. האם גם תהליך הכנתן קשור באלומיניום , לפי ידעתך? תודה !