אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/06/2002 | 13:31 | מאת: ציפי

אני בת 45. כל חיי הצלחתי לשמור על משקל קבוע. בדשנתיים האחרונות עליתי 15 קילו שאינני מצליחה להוריד. רציתי לדעת האם העובדה שאני מטופלת באלטרוקסין בגלל תת פעילות מקשה עלי את הירידה למרות שאני מאוזנת. (אני לוקת אלטרוקסין 15 שנה). בנוסף - לפני שנתיים התחלתי לקחת סרוקסאט וליתיום - האם עובדה זו ישולה להשפיע על העליה במשקל? מה לעשות אני מיואשת

08/06/2002 | 12:51 | מאת: adi

היי, אלטרוקסין דווקא אמורה לעזור בירידה. אולי התרופות האחרות גורמות לבעייה? עדי

09/06/2002 | 11:46 | מאת: ליטל להב

הי ציפי האלטרוקסין, הניתן בשל תת תפקוד של התירואיד לא אמור להקשות על הירידה במשקל כי עם להיפך. יתכן כי יש צורך בשינוי המינון של התרופה, ולשם כך יש לבצע בדיקות מתאימות. פני לרופא המטפל. לגבי הסרוקסט, השייך עד כמה שידוע לי למשפחת ה- SSRI , יתכן שיש לו השפעה על התאבון. ישנן תרופות חליפיות, אך בכך יש לדון עם הפסיכיאטר המטפל. לגבי ליתיום, אני באמת לא יודעת... בברכה- ליטל

10/06/2002 | 09:44 | מאת: ליטל להב

ציפי שלום בדקתי בשבילך גם את נושא הליתיום. מסתבר כי משתמשים בליתיום, בצורת ליתיום קרבונט כחומר המגביר תאבון. כלומר, בהחלט יתכן שהליתיום גם הוא משפיע על התאבון אצלך. ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית