נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/06/2002 | 16:29 | מאת: רעות

שלום. אני סובלת כבר מספר שנים מנשירת שיער. לא מזמן עשיתי בדיקות ונמצא כי רמת הB12 אצלי נמוכה (144). כמו כן רמת ברזל גבוהה (173), וה-FERRITIN שלי (31). האם קיים קשר?

09/06/2002 | 11:51 | מאת: ליטל להב

שלום רעות קשה לדעת ממה נובעת נשירת השיער אצלך, ואם בכלל הקשר הוא תזונתי. חסר ב-B12 הוא לוא דווקא הסיבה לכך (כלומר, תופעת נשירת השיער היא לא סימפטום קלאסי של חסר בויטמין זה). את אומרת שרמות הברזל אצלך גבוהות. כדאי לקחת בדיקה לרמות האבץ, יתכן שהוא נמוך, ואז יכול להיות קשר לנשירת שיער. מנסיוני, ברוב הפעמים הסיבה לנשירת שיער אינה תזונתית, ולכן יש לפנות לרופא עור. בנוסף, רמת ה-B12 אצלך, אכן נמוכה. פני לטיפול. בברכה ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית