טופו ואלומיניום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/06/2002 | 11:20 | מאת: סמדר

האם כדאי להמעיט בטופו בגלל ספיגה מוגברת של אלומיניום ממנו ?? האם יש חומר כתוב בנושא ? מצפה לתשובתך

09/06/2002 | 12:40 | מאת: ליטל להב

הי סמדר בדקתי את שאלתך במספר מקורות ספרותיים ובשום מקום לא מצאתי אפילו את תכולת האלומיניום שיש בטופו (זה אגב לא אומר שאין). אני מניחה שקראת את הדברים איפה שהוא, ואם יש לך קצה של מקור כתוב זה או אחר אשמח אם תשתפי אותי. אני בכל אופן לא מצאתי קשר. ליטל

10/06/2002 | 12:26 | מאת: תמר

מישהי שאני מכירה שעובדת במשרד הבריאות הראתה לי כתבה בנושא מכיוון שהיא יודעת שאני צרכנית של טופו וסויה לסוגיהם בנוסף שאלתי גם תזונאית קלינית שאמרה כי פעם סברו שיש קשר בין אלומיניום לאלצהיימר אך כיום סוברים אחרת אודה לך אם תוכלי להגיד לי לאיזו מחלות קשורה ספיחת אלומיניום גבוהה. אני הבנתי שהטופו מגביר את ספיחת האלומיניום בגוף, אך הבנתי מהתזונאית שהטופו גם מכיל אלומיניום בתודה מראש תמר

מנהלי פורום תזונה קלינית