מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/06/2002 | 04:24 | מאת: מור

שלום רב! אני בת 18 וסובלת ממחלת הקרוהן(אך רק במעי הגס!).בגלל זה אני הולכת המון לשירותים-לפחות 4 פעמים ביום,אבל ברוב המקרים אני לא משלשלת.בגלל המחלה אני גם סובלת מאנמיה קלה(לכן אני לוקחת ויטמינים,ברזל וחומצה פולית). הייתי רוצה לדעת האם יש מוצרי מזון מסויימים שכדאי לי להימנע מהם(בגלל הקרוהן-אולי הם "תורמים" להליכה המרובה שלי לשירותים),ומצד שני-האם יש מוצרי מזון מומלצים(בשביל האנמיה). בקיצור:מה מותר,מה אסור,מה כדאי ומה לא רצוי? :-) בתודה מראש, מור.

מור שלום! עם מחלה כמו קרוהן, בה הקשר לתזונה הוא כה הדוק, את זקוקה לייעוץ דיאטנית אישי על בסיס קבוע (אם אפשר במסגרת מרפאת הגסטרו בה את מטופלת) ולא הייתי רוצה לתת עצות on line במצב זה. את מוזמנת לפנות לרמב"ם לטיפול גסטרו+דיאטנית משולב באם תרצי בכך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית