נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/06/2002 | 13:28 | מאת: אור

האם חוסר באבץ גורם לנשירת שיער, ואם כן איזה דברים עליי לאכול ?

03/06/2002 | 14:41 | מאת: דנה ויינר

אור שלום, מחסור באבץ יכול לגרום לנשירת שיער, אך יכולים להיות גורמים נוספים תזונתיים כגון מחסור בברזל ובחלבון, גורמים הניתן לבדוק בקלות בבדיקת דם. כמו כן יכולים להיות גורמים נוספים, חיצוניים כגון שמפו או חומרי צבע לשיער שהינך עלולה להיות רגישה אליהם או שאלו יכולים להחליש את שורש השערה. לכן רצוי לבודד את הגורם לנשירה. במידה והנך יודעת כי את סובלת ממחסור באבץ, מקורות המזון העיקריים והזמינים ביותר הינם : איברים פנימיים ( כבד, קרקבנים וכו' )בשר בקר, אבץ שכיח פחות בשאר סוגי הבשר, ביצים ומוצרי חלב. צמחים אינם מהווים מקור טוב לאבץ. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית