ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/06/2002 | 20:24 | מאת: לירון

האם ברזל נספג בגוף רק מהחי(בשר אדום, כבד) או אפשר לספוג ברזל בגוף גם מהצומח(תרד, חסה) ?

03/06/2002 | 12:28 | מאת: ליטל להב

שלום לירון נכון יהיה לומר כי הברזל נספג בצורה הטובה ביותר כאשר הוא חלק מקבוצת HEM כלומר, חלק מהמוגלובין, כלומר חלק מדם. לכן בשר, בעיקר בשר אדום הוא מקור טוב יותר לברזל מאשר מקורות צמחיים . מה שכן, גם הירקות שציינת הם מקור לברזל, אך אחוזי הספיגה של הברזל מהם נמוכים בהרבה, בגלל הקשרותו של הברזל למרכיבים שונים שיש בצמח, מה שמקטין את זמינותו במעי. עדין אפשר להסתמך על מקורות צמחיים לברזל, אך במידה מועטה יותר. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית