אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/05/2002 | 16:24 | מאת: עליזה

שלום, אני בחורה בת 25, בבדיקות הדם שלי התגלה לי המוגלובין ברמה של 11.7 והמטוקריט ברמה של 35.6, רציתי לדעת כיצד ניתן לפתור את הבעיה ? (כדורים,תזונה מתאימה וכו')

עליזה שלום! מהנתונים שמסרת, קשה לומר מה מקור האנמיה (ויש מספר גורמים כך שזה משמעותי). בדיקה חשובה ומשמעותית שכדאי להתייחס אליה היא MCV (נפח כדורית הדם). אם נמוך אז ייתכן שזהו מחסור בברזל. אם גבוה ייתכן שהחוסר הוא בויטמין B12 או חומצה פולית. חזרי לעשות הבדיקות ובקשי מהרופא שלך שיסביר לך את המשמעות שלהן. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית