לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/05/2002 | 22:34 | מאת: גילי

שלום רב! לפני כשנתיים ירדתי 19.5 קילו מצליחה לשמור על משקל יציב (1 קילו 2 עולה ויורדת מיד) הדיאטה התבססה בעיקר על חלבונים האם ניתן לשנות את התפריט ללא עליה במשקל? מאוד חסר לי הפחמימיות אני ממשיכה ללכת לדיאטנית אך מבחניתה לאכול כמו שאני רוצה זה להשמין בחזרה. יש לציין שהיא מאמינה בדרכה וזה להמשיך עם החלבונים. אני מבצעת פעילות אירובית שונה כל השבוע במשך שנים רבות כך שזה לא עוזר לי להמשיך לרדת במשקל לעצתך ותשובתך אודה

גילי שלום! לפי הפרטים שמסרת קשה לי להתייחס. מה הייתה המסגרת הקלורית של הדיאטה, מה משקלך היום, מה ההגיון בהרכב התזונתי, האם קשור במחלה כל שהיא, טיפול תרופתי, אורח חיים? על פניו, יש מקום לאחר הגעה למשקל יעד להעלות מעט את כמות הקלוריות ולחזור לתפריט מאוזן הכולל פחמימות (בעיקר אם את עוסקת בפעילות אירובית מגונת) אך איני יכולה לקבוע זאת בוודאות. סביר להניח שלדיאטנית שלך היו סיבות להמלצותיה והיא מכירה אותך טוב כך שסמכותה המקצועית עולה על שלי בעיניינך. נועה

29/05/2002 | 18:33 | מאת: גילי

לנועה תודה על תשובתך אך ברשותך אני אפרט קצת יותר בת 32 משקל 64 גובה 1.62 התפריט היה פחות מ- 1000 קלוריות ליום אין לי בעיות בריאותיות להרגשתי הוספתי קצת קלוריות לתפריט וגם הספורט שאני עושה הינו קבוע לאורך זמן רב, אירובי מדרגה, ריקודים, וכל יום הליכה ברגל. ושוב שאלתי מה ניתן לשנות בכדי לרדת עוד קצת במשקל? (יש לי שומן בעיקר מסביב למותניים ולבטן האם זה קשור לתזונה שאני צורכת) תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית