זה הכל?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לגבי הדייסה שוקולד.. כל פעם שאמא שלי מכינה לי היא אומרת לי שזה משמין מאוד ושנותנים את זה לתינוקות שלא אוכלות... אם אני עושה במקום סוכר לבן סוכר חום ובמקום קקאו אבקת חרובים? זה בטח יותר קלוריות כי באבקת חרובים יש כבר קלריות. כי זה עם סוכר.. האם יש אבקת חרובים ללא כלום?. תודה ואגב האם עדיף לא לאכול את זה בערב\? כי זה עם קפאים? 2) במה יש יותר קפאין בקקאו או בספרייט?
שלום דנית, זוהי הערכה גסה, בהחלט יכול להיות יותר, תלוי מה גודל הכפית, גדושה או שטוחה וכו'. אין הבדל קלורי בין סוכ חום ללבן. וקקאו זה בעיקר שומן אז זה שווה לסוכר שבחרובים כך שאין הבדל משמעותי. כמות הקפאין זניחה ולא צריכה להוות גורם מכריע. לגבי ממרח חרובים ללא תוספת סוכר, אני מניחה שיש בחנויות הטבע, אני לא משתמשת בזה כלל.אין העדפה לגבי זמן אכילת הדייסה. בספרייט אין קפאין בכלל. בברכה, דנה