חימצון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי דנה, למדתי מהפורום הזה שכדאי לאכול אוכל כשהוא טרי בגלל שהוא מתחמצן ומאבד מערכיו התזונתיים עם הזמן בגלל תהליכי החימצון. רציתי לברר מה זה בדיוק התהליך הזה. האם כל הטוב שבירק נאבד? האם חימצון מתרחש רק לויטמינים? האם גם למינרלים? בקיצור, אלו מהמרכיבים של האוכל מתחמצנים? אני יודעת לדוגמה שאומרים גם על קואקר טחון שהוא מתחמצן. השאלה, שוב, היא אלו מרכיבים שלו? מה אני מקבלת מקואקר שנטחן לדוגמה לפני שבוע? אלו מרכיבים נשמרים ואלו לא? כנ"ל לגבי סולת, זרעי פשתן וכיוצא בזה לכל שאר הדגנים, הירקות וכו'. תודה רבה, נועה
שלום נועה, חמצון הינו תהליך כימי בו מרכיבי חמצן נקשרים למרכיבים אחרים, בעיקר בויטמינים ומשנים את המבנה ואת פעולתם הנוגדת חמצון. לרוב זה קורה לויטמינים ולכן מזון שאינו טרי נחשב לפחות מזין.הואיל וויטמינים נמצאים בכמויות גדולות בירקות, פירות דגנים וקטניות, אלו חשופים יותר לחמצון ולהרס הויטמינים. יחד עם זאת גם חומצות שומן יכולות לעבור חמצון ולאבד מאיכותן, כמו חומצות שומן חד בלתי רוויות בשמן זית שמתחמצנות בקלות, בייחוד בטמפ' גבוהות או שהשמן מתיישן. בברכה,דנה