האם יש לי הפרעות אכילה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/05/2002 | 12:46 | מאת: יולי

לפני כ 10 שנים עשיתי דיאטה (מסודרת מאד ובפיקוח רפואי). ירדתי כ 40 ק"ג. מאז ועד היום מעולם לא עליתי במשקל (כולל במהלך ההריונות בהן עליתי כ 10 ק"ג ומייד ירדתי אותם בחזרה). אני נראית ממש טוב אבל כל הזמן מתעסקת סביב המשקל שלי ואיך אני נראית. (אני בת 36, 1.73 מ' ושוקלת 64 ק"ג). הבעייה היא שהדרך בה אני שומרת על המשקל נראית לי לאחרונה קצת חריגה: במהלך כל השבוע אני מדקדקת בקטנות, סופרת כל מה שאני אוכלת (שיטת הנקודות של שומרי משקל), לא "חוטאת" כלל (וגם לא מרגישה צורך לחטוא). אבל... בשישי שבת - אלו הם ימי החטאים שלי. אני אוכלת כל מה שבא לי (אם כי לא בהגזמה) נהנית מאד מהאוכל, טועמת ממש מכל דבר, מנשנשת הרבה בין הארוחות - דבר למשל שאין לי בו צורך כלל במשך שאר השבוע. במוצ"ש אני מרגישה כ"כ מלאה (גם בייסורי מצפון - שכן המשקל שלי מאד חשוב לי) ואז אני לוקחת כדור משלשל (עיכולקס - שנחשב כדור העשוי ממרכיבים טבעיים בלבד). רק לאחר ההתרוקנות אני שוב מרגישה טוב עם עצמי (גם גופנית וגם נפשית), בלי ייסורי מצפון ועולה מייד על המשקל כדי לבדוק שלא עליתי איזה גרם חס וחלילה. מה דעתך??? האם זו הפרעת אכילה? ואיך אני יכולה לשפר את איכות החיים שלי ז"א גם לאכול מדי פעם וגם להישאר רזה. אודה לך מאד על התייחסותך.

25/05/2002 | 12:45 | מאת: יולי

יולי כתב/ה: > > > לפני כ 10 שנים עשיתי דיאטה (מסודרת מאד ובפיקוח רפואי). ירדתי כ > 40 ק"ג. מאז ועד היום מעולם לא עליתי במשקל (כולל במהלך ההריונות > בהן עליתי כ 10 ק"ג ומייד ירדתי אותם בחזרה). אני נראית ממש טוב > אבל כל הזמן מתעסקת סביב המשקל שלי ואיך אני נראית. (אני בת 36, > 1.73 מ' ושוקלת 64 ק"ג). > הבעייה היא שהדרך בה אני שומרת על המשקל נראית לי לאחרונה קצת > חריגה: > במהלך כל השבוע אני מדקדקת בקטנות, סופרת כל מה שאני אוכלת (שיטת > הנקודות של שומרי משקל), לא "חוטאת" כלל (וגם לא מרגישה צורך > לחטוא). אבל... בשישי שבת - אלו הם ימי החטאים שלי. אני אוכלת כל > מה שבא לי (אם כי לא בהגזמה) נהנית מאד מהאוכל, טועמת ממש מכל > דבר, מנשנשת הרבה בין הארוחות - דבר למשל שאין לי בו צורך כלל > במשך שאר השבוע. במוצ"ש אני מרגישה כ"כ מלאה (גם בייסורי מצפון - > שכן המשקל שלי מאד חשוב לי) ואז אני לוקחת כדור משלשל (עיכולקס - > שנחשב כדור העשוי ממרכיבים טבעיים בלבד). רק לאחר ההתרוקנות אני > שוב מרגישה טוב עם עצמי (גם גופנית וגם נפשית), בלי ייסורי מצפון > ועולה מייד על המשקל כדי לבדוק שלא עליתי איזה גרם חס וחלילה. מה > דעתך??? האם זו הפרעת אכילה? ואיך אני יכולה לשפר את איכות החיים > שלי ז"א גם לאכול מדי פעם וגם להישאר רזה. > אודה לך מאד על התייחסותך. >

יולי שלום! הפרעות אכילה אינן בתחום ההתמחות שלי ולכן אני נזהרת מלענות על שאלות בנושא. בעתיד הקרוב תצטרף אלינו מומחית שתוכל לענות על שאלות כשלך. לשאלתך אומר בפשטות שנראה לי שזו אכן הפרעה קלה ויש מקום לעבוד על הנושא, הן פסיכולוגית והן תזונתית. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית