מחפשת עצה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/05/2002 | 20:36 | מאת: ג'ואי

שלום לבני בן ה-9 בעית אכילה קשה מאז היותו בן שבעה חודשים וביום שהפסקתי להניקו הוא מסרב לאכול וכל דבר הוא מקיא ביקרנו המון רופאים והרבה מאוד בדיקות כל הזמן אותה תשובה הכל תקין העינין הוא פסיכולוגי אז הלכנו לפסיכולוג שאמר אין מה לעשות זה יעבור עברו 9 שנים הילד חי מבמבה בעיקר מערכת החיסונים חלשה מאוד ומכל וירוס הוא חולה לא מסוגל לבצע פעילות גופנית כל השרירים ניתפשים. האם למישהו יש רעיון לפתור בעיה כזאת.

ג'ואי שלום! הבעיה של הפרעות אכילה המופיעות בגיל הינקות מתרחבת והולכת. אנו נתקלים בה רבות. אם עד היום הצוות הרפואי לא התרגש מצורת אכילתו הרי זה קרוב לוודאי בגלל שהוא עלה במשקל וגדל באופן סביר (אני צודקת?). בכל מקרה את צודקת שאת מודאגת ממצב זה. מתפריט כזה מצומצם יכולים להווצר חוסרים תזונתיים חמורים (שייתכן וכבר קיימים). הטיפול צריך להיות משולב - רפואה, תזונה ופסיכולוגיה יחדיו. לצערי אין בבית החולים שלנו מסגרת המעניקה טיפול כזה. נסי לפנות דרך קופת החולים שלך, ובכל מקרה על תוותרי על פגישה אישית עם דיאטנית שתברר בדיוק מהם החוסרים התזונתיים על פי תפריטו ובשלב ראשון לפחות תקבע מתן תוספים תזונתיים בהתאם. נועה

21/05/2002 | 16:06 | מאת: ג'ואי

נועה שלום שמחתי על התיחסותך למכתבי תודה לגבי הגדילה של בני הוא נימצא באחוזון הנמוך ומתנדנד כלפי מטה כל הזמן לגבי החוסרים כן יש והרבה לגבי הטיפול המשולב גם שם כבר היינו ודיאטנית לא הצליחה להרכיב אתו תפריט שהיה לשביעות רצונה וכן אנו עדיין מנסים לחפש רעיונות ריאלים לפתרון הבעיה

מנהלי פורום תזונה קלינית