Galactosemia דחוף !!!!!!!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/05/2002 | 12:01 | מאת: אורטל

מה הערך הנורמלי של גלקטוז בדם אצל חולי גלקטוזמיה קלאסית- שיש להם חוסר באנזים : galactose-1-p uridyl transferase * האם מותר להם לאכול מאכלים שמכילים 5-10 mg גלקטוז ל- 100 גרם של מזון ? האם תוכלו לתת לי רשימה של מאכלים מוכרים שמומלץ להם לאכול ולחילופין כאלה שאסור להם בכלל לאכול . אשמח אם תענו לי כמה שיותר מהר אורטל

אורטל שלום! יש אצלנו דיאטנית ילדים המתמחה בדיאטות כאלה ואחרות הקשורות בחסרים מטבוליים. היא עובדת בצמוד לרופאה המומחית בנושא זה בצפון. הכי אידיאלי יהיה שתגיעי אלינו (או למרפאה אחרת בארץ המתמחה בכך) להדרכה מפורטת בה גם תקבלי רשימות מזון מפורטות. מורכבות וחשיבות הנושא מחייבות הדרכה אחראית, כזו אין ניתן להשיג on line. בכל מקרה (ואני מקווה שאין לך בעיה לקרוא אנגלית), אני שולחת לך קישור לאתר בנושא, יש בו את התשובות שאת מחפשת. http://depts.washington.edu/transmet/gal.html נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית