אוכל מקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2007 | 00:32 | מאת: יועד

קראתי כמה מהפניות האחרונות בנוגע לשימורים והתמלאתי דאגה. אני אוכל הרבה מאוד מוצרים משומרים: טונה, סרדינים, חמוצים, שעועית, תירס ואפונה ועוד. זה טעים לי וחוסך זמן. אף פעם לא העליתי בדעתי שזה עלול לפגוע בבריאות. האם תוכלי בבקשה לפרט מעט מה הסכנות הכרוכות בצריכת מוצרים משומרים בתדירות גבוהה? האם תוכלי בבקשה לציין, ולו באופן כללי, מהי הכמות המותרת לשימוש? נכון לעכשיו אני אוכל על בסיס יום יומי קופסת שימורים אחת של טונה, קופסה של סרדינים (כ - 100 גר' כ"א) , קופסת שימורים שלמה של תירס (כ - 320 גר') וחצי קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים. האם זה מוגזם לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
19/11/2007 | 13:45 | מאת: דנה ויינר

שלום יועד, מחקרים הראו שצריכת מזונות משומרים בכמויות גבוהות (לא מצויינת הכמות אלא עצם השימוש במוצרי אלו על בסיס יומי) מעלה את הסיכוי לפתח יתר לחץ דם, טרשת עורקים וכן סוגי סרטן שוני, בעיקר במערכת העיכול. אין המלצה לגבי הכמות הרצויה, רק כותבים כמה שפחות ולנסות לעבור למזונות פחות מעובדים. צריכתך נראית לי מוגזמת ביותר גם מבחינת צריכת מלח וגם מבחינת צריכת מזונות מעובדים ומשומרים. בברכה, דנה

20/11/2007 | 21:41 | מאת: אלי

דנה שלום, אכן הכמות שציין יועד נראית גם לי (לא כאיש מקצוע בתחום, אלא כמשתמש) מוגזמת. ואולם לגביי, בהינתן העובדה שטעמם של דגי ים צפוני ממש אינו טוב לי, אשר על כן אני אוכל סרדינים וטונה משומרים (סרדין אחד ביום, או כמות דומה של טונה, או הרינג, לחילופין), האם גם כמויות אלו מסוכנות עד כדי שמומלץ להימנע גם מהן? ואם כן, מה החלופה המעשית לקבלת חומצות שומן מסוג אומגה 3? אלי

20/11/2007 | 22:55 | מאת: דנה ויינר

שלום אלי, כמויות אלו לא נראות לי מסוכנות או מוגזמות, אך איני יכולה לחתום לך על זה, מינון הינו דבר מאוד אישי. אין חלופה מעשית לאומגה 3 מהסוג המגיע מדגים, פשוט אין, אלא אם כן תאכל שמן דגי. הכמוסות בעייתיות ואינן מבוקרות ולכן איני יכולה להמליץ עליהן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית